Monique Wolbert (1959)

Opgegroeid met klanken, muziek. Gedanst op het bed van mijn ouders, de longen uit mijn lijf gezongen op de tonen van mijn vaders accordeon. En vanaf mijn zeventiende in verschillende jazz bands gespeeld.

Als ik zelf moest optreden had ik altijd meer baat bij een stukje uit een boek van Krisjna Murti (bijvoorbeeld ‘laat het verleden los’) te lezen dan om eindeloos toonladders te gaan zingen. Ontspannen… en mezelf vertellen ‘they’ll try to stop you singing in the middle of your song’ (Janis Ian)….. Laat dat niet gebeuren en zing.

Ik heb gemerkt dat ik mensen kan inspireren, motiveren om bij hun eigen mooie stem te komen!

Inmiddels heb ik een opleiding ‘klank en pedagogiek’ gevolgd aan de klankacademie van Pim de Groot en mag ik me klankpedagoog noemen. Geleerd om zowel de klankschalen als mijn stem in te zetten voor klankmassages en stemexpressie.

Daarnaast volg ik de yoga-docentenopleiding Dru Arnhem. Ik heb de ervaring (nadat ik een cursus yogalatus had gedaan) dat het erg fijn is om je soepeler te voelen waardoor je lekker in je vel zit, vrij kunt zijn, kunt buigen, kunt reiken, kunt aarden.

Beweging Stilte Inspiratie